Norges mestvinnende lag

  • av
Norges mestvinnende lag

Det hersker liten tvil om hvem som er den mestvinnende klubben i Norge gjennom tidene. Det er ingen som engang er nær det antall mesterskap dette laget har vunnet. Selv om de hverken er regjerende mestere eller kom lenger enn kvartfinale i årets mesterskap, så er de alltid der. Om ikke helt på toppen så er de alltid like bak. Har du gjettet hvilket lag jeg forsøker å beskrive? De kommer fra Oslo og vant sitt første mesterskap i 1960. Jada du har sagt svaret – jeg snakker selvfølgelig om Vålerenga Ishockey eller VIF.

Flest mesterskap

Vålerenga har blitt Norgesmestere i Ishockey hele 26 ganger, og seriemester hele 29 ganger. Første gang de var Norgesmester var i 1960 og sitt første seriemesterskap vant de sesongen 1961/62.

26 Norgesmestere er nesten fire ganger så mye som neste lag. Neste lag er faktisk et i dag ikke eksisterende lag – nemlig Forward. Men i dag eksisterer ikke laget lenger. Deretter følger det tre lag med syv mesterskap hver seg; Furuset, Stavanger Oilers og Storhamar.

Totalt har det vært 16 forskjellige Norgesmestere opp gjennom årene. Tre av disse lagene eksisterer ikke lenger, mens de 13 siste fortsatt kjemper om å knappe inn på antall seiere Oslo laget VIF har.

Vålerenga

Vålerenga Ishockey er en del av idrettsklubben Vålerenga og har vært i Norge siden i like over 100 år. Selv om det har vært noe tyngre de siste rene så er klubben alltid med i øverste dalen av tabellen. I år forsvant de ut av spill etter tap i kvartfinalen for Lillehammer. Lillehammer gikk helt til finalen i år, men tapte for årets lag i Norge – Storhamar.

Vålerenga venter på ny hjemmebane som skal stå ferdig nå i 2018. Frem til den er ferdig er det Jordal Amfi som er deres «lekegrind» slik det har vært i mange år.

Vålerenga som klubb eller forening er mye mer enn bare ishockey. Ishockeyen er bare en del av en stor klubb som driver med masse sport. Vi alle kjenner jo Vålerenga i fotball også for eksempel.

Solid

VIF har siden gjennombruddet vært en solid klubb i norsk ishockey og alltid «levert» mange spillere til landslaget. Noen spillere er også gjort det bra i utlandet. Ikke alle like gode eller kjente som andre, men det er vel kanskje 2-3 stykker som fremhever seg spesielt.

Espen «Shampo» Knutsen er en av dem. Han spilte for VIF på slutten av 80 tallet og inn i 90 tallet. Han gikk videre til Sverige og så over «dammen» til å AHL og NHL. Deretter litt frem og tilbake mellom USA og Sverige før han i 2006 returnerte til Norge og Vålerenga igjen for å bli trener. Det var han i ti år.

Andre kjente spillere som fortsatt er aktive er Mats Zuccarello Aasen som gjør det meget godt i NHL. Og landslagskeeper Lars Haugen som har spilt mye i KHL og nå spiller i Sverige.

Det er enda flere som har gjort det bra utenlands, men disse tre har spesielt fremhevet seg. Og jeg tror ikke det er den siste spilleren fra VIF som har markert seg. Bare vent og se!