Manglerud Star Ishockey

  • av
Manglerud Star Ishockey

Det er to klubber i Norge som er over 100 år gamle. Den ene med kjempe suksess i nyere tid, mens den andre hele tiden har vært med men dessverre ikke like ofte å finne på toppen av tabeller og lister. Men ære være klubben som har vært med i så mange år. Jeg snakker om Manglerud Star Ishockey som også er fra Oslo. Klubben har også en idrettsforening, selv om det er hockey delen som er klubbens stolthet.

To klubber

Egentlig er det enda flere klubber som opp gjennom historien har fusjonert inn her. Men laget ble startet i 1913 som Sportsklubben Star. Det var egentlig en ren fotball klubb, men etter hvert satset de på flere idretter som hockey, ski, friidrett og bandy.

Så kom nedgangstidene på 60 tallet hvor drabantbyene i Oslo ble fraflyttet og det ble veldig dårlig med rekruttering til klubben. Samme problemet hadde ikke Manglerud Idrettslag, de fikk stadig nye medlemmer men manglet ledere og administrasjon. Dette hadde Sportsklubben Star. Så derfor i -64 slo de seg sammen og ble Manglerud Star.

Ishockey

De hadde jo allerede satset på ishockey i mange år, men det var først i 1973 at de lykkes å klatre opp i toppdivisjonen i Norge. Den grønne og hvite klubben hadde nådd en milepæl, og skulle ha nye drakter for anledningen. Da ble det gjort en liten feil. De grønne og hvite draktene be til grønt og gult i fargene når Per «Kaka» Karlsen dem. Etter kun noen få sesonger i topp serien klarte de å bli Norgesmestere. Og det klarte de to sesonger etter hverandre faktisk. Men det er dessverre de eneste to mesterskapene klubben har.

Etter dette har det vært litt turbulent rundt klubben. De har forsøkt samarbeid med andre klubber – det ble for så vidt stor suksess når de samarbeidet med Furuset. Furuset skulle være hoved laget og MS skulle være «farmerlaget». Furuset ble Norges mestere det året og MS klatret lenger oppover tabellen enn på mange år. Men samarbeidet varte bare den ene sesongen.

De har også prøvd seg som «farmerlag» for Vålerenga i noen sesonger. Men de har alltid (frem til nå i hvert fall) kommet tilbake og satset igjen under eget navn.

Forrige sesong

Sesongen som ble avsluttet nå i 2018 havnet de på syvendeplass i GET ligaen og skal dermed spille topp hockey igjen neste sesong.

MS satser så mye de kan på unge lokale spiller. De har ikke like stort budsjett å ta av som mange av de andre klubbene i Norge. I -17/18 sesongen var gjennomsnitts alderen i troppen deres på 22,11 år.

Manglerudhallen er ikke den helt minst i landet, men blant de minste. Men hallen inneholder både en kunstgressbane til fotball og en ishall til ishockey. Samt selvfølgelig kafeteria og alt annet av garderober og nødvendige rom i et slikt anlegg. 2000 tilskuere er det plass til for å se en ishockey kamp. Bare som en sammenlikning så har årets seriemester Storhamar over tre ganger så stor tilskuerkapasitet.