Ishockey VM for Norge

  • av
Ishockey VM for Norge

Verdensmesterskapet i Ishockey 2018 arrangeres i Danmark med kamper fordelt på Herning og København. Norge spiller sine kamper i Herning og har etter fire k amper ikke hatt noen god opplevelse i dette VM. I skrivende stund spiller Norge sin skjebnekamp for å beholde plassen i A-VM neste år. Vinner Republikken Korea denne kampen i ordinær tid rykker Norge ned en divisjon. Tar de poeng via enten uavgjort eller seier til Norge så beholder de plassen i A-VM 2019.

Mangler noe

Jeg er ingen spesialist på ishockey, men det er helt tydelig at Norge mangler noe. Men er det forsvaret som er for svakt – angrepet som er for svakt eller keeperne som er for svake? Jeg vet ikke men når scorings-tabellen viser 3-24 etter fire kamper så må det i hvert fall mangle noe i angrep. Og de keeperne som tidligere år har hatt fantastiske VM har ikke fått til noe i år.

Er de bare uheldige eller er de rett og slett for dårlige. Jeg tror det er veldig mye uflaks ute og går faktisk fordi begge keeperne har tidligere hatt fantastiske kamper å vise til både på landslag og på sine respektive lag ellers i år utenfor VM.

Men å score bare tre mål på fire kamper i et VM – tja hva skal man si til det? Er de andre lagene så mye bedre enn de norske spillerne? Jeg tror faktisk ikke det for mange av de spiller jo nesten sammen og mot hverandre i forskjellige lag utenfor VM.

Typisk norsk

Jeg må jo si dessverre så er det litt typisk norsk å svikte når det gjelder som mest. Det gjelder heller ikke bare i ishockey, men i en del andre sammenhenger også. Er det nerver som spiller inn eller er vi for dårlige i mange av disse sammenhengene?

Jeg synes litt synd på disse gutta som har dette som jobb hele året og ikke klarer å få ut sitt beste i et VM. Dette er jo hovedmålet for mange av de gjennom en hel sesong.

Endelig

Mens jeg sitter og skriver denne artikkelen så kommer meldingen fra Danmark om at Norge har scoret i Power play i første periode mot Republikken Korea. Endelig! Norges mål ble scoret av Tobis Lindstrøm og målgivende pasning kom fra Mathis Olimb. Håper dette holder helt ut og at gutta klarer å beholde plassen i A-VM. Det har de fortjent.

Norge beste spiller

Norge har faktisk flere virkelig gode ishockey spillere. Men Norges kanskje aller beste spiller de siste sesongene har blitt nektet av sitt klubblag å reise til VM og spiller for Norge. Mats Zuccarello spiller til daglig for New York Rangers i National Hockey League I USA.

Jeg skal avvente med å avslutte denne artikkelen for å få med meg resultatet i den pågående kampen mellom Norge og Republikken Korea. Når den er klar vet vi om Norge kan spille i A-VM i 2019 eller ikke.

Norge vant kampen til slutt 3-0 så de får spille A-VM også neste år. La oss håpe på et bedre VM da. Takk for i år gutta boyz!