Ishockey VM 2019

  • av
Ishockey VM 2019

Da er nok en gang verdensmesterskapet i Ishockey ferdig spilt.  Og som alltid spilles dette når det er like før sommeren er i gang i Norge – altså i Mai måned. Norge var med i A VM også denne gangen, men de klarte heller ikke denne gangen å gjøre noe store sensasjoner. Norge er dessverre en lilleputt nasjon i Ishockey når de forskjellige landene samler sammen alle stjernene sine på sine landslag! Men Norge klarte nok en gang å redde sin plass i A VM til neste år takket to seiere.

Mange gode lag

Som vanlig var det 16 lag som stilte til start i VM. Og de var delt inn i to ulike puljer. Norge sin pulje bestod av Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Italia og Østerrike. På sine sju kamper i innledende runde klarte Norge denne gangen og slå to lag. Og disse to lagene havnet også bak de på tabellen og gjør at Norge er klare for A-VM igjen neste år. Disse to lagene var Italia og Østerrike.

Østerrike tapte alle sine sju kamper og rykker ned en divisjon neste år, mens Italia klarte å slå nettopp Østerrike og klarte seg også til neste års VM i øverste avdelingen. Men til sluttspillet var det nesten som ventet at det var Sverige, Russland, Tsjekkia og Sveits som gikk. Russland vant alle sine kamper, Tsjekkia tapte en kamp, Sverige tapte to kamper og Sveits vant fire av sine sju kamper. Dette var lagene i B puljen.

A puljen

I den andre puljen var det Canada som toppet, selv om de tapte en av sine innledende kamper. De tre andre lagene som gikk videre til sluttspillet vant alle fem av sine sju kamper og de lagene var Sverige, Finland og USA.Frankrike endte sist i denne puljen og rykker ned en divisjon, mens Slovakia, Danmark og Storbritannia klarte seg og skal spille på øverste nivå også i 2020.

Sluttspillet

Det var vel nesten de lagene som var forventet som gikk til sluttspillet. Et par lag kunne kanskje ha vekslet om de siste par plassene, men jeg skal ikke begi meg inn på å bedømme hvilke lag som er best og ikke på noen annen måte enn ut fra årets resultater.I første runde i sluttspillet som da er kvartfinaler forsvant USA etter å ha tapt for Russland, Sverige etter å ha tapt for Finland, Sveits etter tap for Canada og Tyskland etter å ha tapt for Tsjekkia. I semifinalene var det til slutt Finland og Canada som stod igjen som vinnere og dermed klare for å spille årets finale. Tsjekkia og Russland møttes for å spille om bronsemedaljen.

Ishockey VM 2019
Ishockey VM 2019

Finalen

Det er vel liten tvil om hvem som er størst favoritt. Det er Canada hos alle bookmakere, men Finland er gode i de rette kampene og kan overraske mange. Medalje finalene er enda ikke spilt når denne artikkelen skrives, men alle som eventuelt er interessert i ishockey følger jo med og vet allerede resultatet så snart de to kampene er klare. Mitt private tips er denne rekkefølgen – Canada – Finland – Russland og Tsjekkia. Om får timer vet vi svaret! Fasiten på rekkefølgen ble Finland – Canada – Russland – Tsjekkia!