Ishockey sesongen 2018 / 2019

  • av
Ishockey sesongen 2018 / 2019

Ishockey sesongen er ikke helt over enda, men årets seriemester er allerede klar. Det som gjenstår når denne artikkel skrives er hvem som blir årets Norgesmester. Årets seriemester kan også klare å ta «The Double» da de kun er i ferd med å spille semifinaler da dette skrives. Men i opprykks kampen til GET Ligaen for neste sesong er saken allerede klar før alle kampene er spilt. Neste år blir det igjen ti lag som skal spille i Norges øverste divisjon i ishockey. Og et nytt lag fra en ny landsdel er med for aller første gang.

GET Ligaen 2019 / 2020

Årets sesong har blitt gjennomført med kun 9 spillende lag i GET Ligaen etter at Lørenskog ikke fikk spille denne sesongen. Og heller ingen av de lagene som fikk tilbudet om å overta plassen vil ha den. Men altså neste sesong er det fullt igjen. Opp fra nivået under kommer Narvik og Grüner, mens Ringerike som har spilt i årets GET Liga rykker ned til nivået under igjen. I tillegg finner vi jo alle de «gamle» lagene som Stjernen, Manglerud, Frisk Asker, Sparta, Vålerenga, Storhamar, Lillehammer og Stavanger Oilers også i neste års topp liga i Norge.

Narvik

Arctic Eagles eller Narvik Ishockey Klubb er ikke noe nytt lag, men de er nye i seriesammenhenger i Norge. De har kun spilt her siden 2012, og allerede nå da fra neste sesong skal de forsøke seg i topp divisjonen. De er med det første ishockey lag fra Nord Norge som skal spille i det norske hockey systemet. De hadde tilbudet i fjor, men takket nei da de ikke klarte å bli enige med forbundet om alle detaljer. Men neste sesong rykker de altså opp fra 1. divisjon til GET ligaen sammen med lille Grüner fra Grünerløkka i Oslo.

Grüner Ishockey lag

Dette må vel også være et historisk lag som skal spille i topp divisjonen i norsk hockey neste sesong. Dette må da være det minste laget som noen gang har spilt topphockey i Norge?Laget er egentlig en sammenslåing av flere lag opp gjennom årene eller historien. Totalt så er opprinnelsen deres som idrettslag over 100 år gammel. Men det er en annen historie.

De har altså spilt seg gjennom årets 1. divisjon og kvalifisert seg for spill i neste sesongs GET Liga sammen med alle de tidligere nevnte lagene.  Det skal bli spennende å se hvordan de klarer den bragden. Så lang har laget spilt god hockey i flere sesonger og altså denne sesongen endte de på 2. plass på tabellen og har nå vunnet nok til at de er kvalifisert for spill i GET Ligaen neste sesong.

Vålerenga Ishockey

VIF er igjen Norges seriemester i Ishockey for sesongen 2018 / 2019. Og de er fortsatt med og spiller om å bli Norgesmestere også. De spiller i disse dagene når denne artikkelen skrives kamper mot Frisk Asker om å komme til finalen. De to andre lagene som spiller semifinaler er Storhamar og Stavanger Oilers. I begge oppgjørene er det så langt jevnt, men det er mange kamper igjen enda.