Ishockey i Østfold

  • av
Ishockey i Østfold

Det finnes faktisk flere ishockey lag i Østfold enn bare Stjernen og Sparta. Ishockeyklubben Comet Halden kommer fra Halden som navnet avslører, men det finnes også et ishockeylag i Moss. IL Kråkene Moss Hockey Elite/Bredde er det fulle navnet på klubben der, men de går under bare Moss Hockey.

Så Østfold fylke er representert i alle divisjonene i Norsk hockey. La oss håpe vi får noen fantastiske lokaloppgjør i årene som kommer. Aller helst i toppdivisjonen kanskje.

Comet

Hockeyklubben er om få år seksti år gammel i Halden. Ishockey klubben Comet Halden er det fulle offisielle navnet. De har spilt i alle divisjonene i Norge, sist i GET-ligaen i fire sesonger mellom -04 og -08. De har også slitt med økonomi og har gått konkurs en gang. Men ble startet opp igjen og spiller per dags dato i 1. divisjon.

Halden Ishall heter hjemmebanen eller hallen deres, og har kapasitet til 2200 tilskuere. Dette tallet har de hatt innenfor dørene i en kvartfinale kamp mot Sparta for noen år siden.

Klubben beste sesong må vel være 2007 / 2008 sesongen når de kom helt til semifinale i GET Ligaen. Denne tapte de for øvrig mot Frisk-Asker. Også de to foregående sesongen kom de helt til kvartfinale spill. Men dessverre så tapte de her begge sesongene.

Klubbens supporter gjeng kaller seg for «Pøkkhauen». De er helt egenrådige, men følger klubben i alt de kan og samarbeider som best er mulig med klubben.

Moss Hockey

Moss har faktisk det eldste hockey laget i fylket. Sparta som klubb er eldre, men de etablerte ikke hockey gruppen før flere år etter mossingene. Det jobbes ganske aktivt i mange ledd for å få byen mer kjent som hockey by. Men det er ikke mer enn 10 år siden byen fikk sin egen ishall – Moss Ishall. Når de først har fått en slik hall så er alt annet arbeid rundt klubben mye enklere.

Som veldig mange andre klubber så startet det også med bandy i Moss. Og det var en populær vinteraktivitet. Det var flere hundre spillere som var med å spille i områdene Moss – Sprint – Kambo – Son.

I 1957 ble det anlagt egen ishockey bane på Melløs. I perioder så reiste også mossingene til Sarpsborg for å spille. Forholdene ble mye bedre ved å spille i Sparta Amfi kontra spill utendørs.

Utrolig artig

Som jeg nevnte tidligere hadde det vært utrolig gøy om enda flere av Østfold sine ishockey lag klarte å spille seg opp til øverste divisjonen i Norge. Tenk deg hvilke forhold det kunne blitt i en sesong dersom Østfold hadde fire lag i toppdivisjonen i Norge. Det kunne bydd på mange utrolig kvelder med ishockey.

Men som det er nå så er det kun to lag der oppe og de to andre jobber i divisjonene under. Men jeg håper og håper!