Ishockey 2020-2021

  • av
Ishockey 2020-2021

Så altfor mye har vært satt på vent det siste året. Covid19 har slått oss ned i støvlene, og vi kjemper enda for å reise oss igjen. Sakte, og slett ikke sikkert har vi begynt å finne tilbake til normalen, noen ganger bare for å måtte ta to steg tilbake igjen.

Ligaen

Ligaen hadde oppstart 3.oktober 2020. Hele høsten var preget av avlyste aktiviteter og omberammede kamper. Alle har vært nødt til å tenke nytt, og blant annet reiste landslagstrenere rundt til forskjellige klubber, i stedet for at alle spillerne møtte til landslagstreninger. I november ble det bestemt at landslagene ikke fikk delta på internasjonale turneringer. Noen kommuner har stengt helt ned i perioder, mens andre igjen har hatt mulighet til å gjennomføre treninger.

Full stans og forvirring

Det ble en hard start på 2021, og toppidrett generelt ble nesten totalt nedstengt noen uker. Ny oppstart av ligaen ble satt til 3.februar 2021, men publikum var så langt ikke tillatt på kampene. I slutten av januar kom det nye begrensninger, og seriespillet ble på nytt utsatt to uker frem. Mange ishockey lag har vært preget av at spillere er blitt smittet av koronavirus, og hverdagen er noe helt annet for både lag og fans enn hva vi hadde trodd og håpet på. Nå håper hockey-Norge på at seriespill kan settes i gang igjen de nærmeste dagene, og Hockeyforbundet har gått til innkjøp av både hurtigtester og en maskin til å desinfisere både ishall og garderober. En ny og detaljert smittevernsprotokoll er under utarbeidelse i håp om at helsemyndighetene kan godta at arrangementer blir gjennom. Selve protokollen viser også til at ingen tilskuere er tillatt på kamper.

Full stans og forvirring

I mellomtiden er det tillatt med treninger igjen, men det råder full forvirring rundt en del smittevernsregler, og reglene er ulike fra kommune til kommune. Det betyr at det er ulike regler i de ulike ishallene. Noen trenere flytter derfor treningene fra deres vanlige hjemmebaner, til andre haller i andre kommuner. Andre trenere igjen må dele opp lagene for å få mindre antall spillere sammen. Ikke nok med dette, så råder det også tvil om hvorvidt spillerne kan skifte klær i garderobene enkelte steder. Det har ført til at blant annet i Oslo hvor garderobene er stengte, så må spillerne skifte på benken.

Retningslinjer fra Folkehelseinstituttet tolkes ulikt fra person til person og fra kommune til kommune, dermed er forvirringen total, og kaos råder. Sparta får for eksempel ikke lov til å trene i sin egen hall i det hele, men må holde seg på isflaten, med mye dårligere treningsforhold. Naboene deres Fredrikstad får derimot benytte seg av ishall og trene nesten som normalt. Som om ikke denne forvirringen var nok, så endrer det seg fra dag til dag, både regler om smittevern og tolkningen av reglene. Om to dager skal FHI igjen se på reglene, og vi får krysse fingrene om at det kanskje endelig skal bli mulig med atter en start av seriespillet. Det er uansett sikkert en god stund til vi kan komme og se på, men vi kan forhåpentligvis glede oss over at spillingen er i gang igjen.