Hockeystart i Norge

  • av
Hockeystart i Norge

Det er bare få dager igjen til den norske GET ligaen starter. Første kampen skal spilles andre lørdagen i September og det er Frisk Asker som tar imot Ringerike til åpningskampen for sesongen 2018 / 2019. Frisk Asker med en meget god plassering på fjorårets tabell, mens Ringerike er nyopprykket.

Alt ligger til rette for at det skal bli en ny spennende serie i år. Regjerende mester Storhamar skal ut i sin første kamp mot Stavanger. Kamper mellom de to lagene er alltid spennende oppgjør. Årets serie består kun av ni lag slik det ser ut nå like før seriestart.

Ni lag

Først var det Lørenskog som ikke klarte å oppfylle forbudets krav om å få lisens for å spille ishockey på øverste nivå. Dermed fik først Narvik tilbud om å ta den tiende og siste plassen, men takk tidlig nei til plassen. Så nå i juni måned avgjorde Kongsvinger Hockey at også de skulle takke nei til tilbudet om å spille i øverste divisjonen i Norge. Her var det vel det økonomiske kravet de ikke klarte å innfri i tide.

Årets serie

Det er jo alltid spennende å kikke litt på slike serier før de starter, og kanskje driste seg til et tips om plasseringene på de forskjellige lagene. Er du en virkelig gambler så er det garantert bookmakere der ute som tar tips om hvem som blir sesongens seriemester og hvem som bli sesongens Norgesmester. Jeg skal ikke driste meg til å rangere alle lagene, men kanskje et lite tips helt i «vilden sky». Det hadde jo vært skikkelig gøy å skrive noe her og så utover i begynnelsen på mars neste år når siste kamp i seriespillet er klar – hadde jeg riktig tips eller ikke? Eller dersom du har noen «eplekjekke» kompiser – hva sa jeg? La meg si at jeg har litt tro på sarpingene i år da. De har ofte vært med meget høyt oppe, men mangler det siste lille på å nå helt opp. I fjor ble de jo nummer to. Og det er jo syv eller åtte år siden de sist gikk til topps og den gangen tok de jo «the Doble». Kanskje er det deres tur i år igjen? Men det skal spilles over 220 kamper før vi kommer så langt. Mange timer med hockey med andre ord. La oss håper vi får mange gode timer med TV sendinger også.

Første divisjon

Fjorårets mester fra første divisjon har jo takket nei til spill i årets Get liga selv om de kunne har fått plassen der. Så de skal i år igjen spille i første divisjonen i Norge. Skal vi tippe på at de klarer å gjenta bragden fra sist sesong? Men det har vært flere forskjellige mestere i denne divisjonen de siste årene, så kanskje det er klart for en ny igjen i år også?

Men også her er det mange kamper som skal spilles før divisjonens mester er kåret. 180 stykk kamper skal det spilles. Følg med også her. Selv om ikke det er øverste divisjonen i Landet så kan det bli spilt mange timer med god hockey her også.