Hockey i Oslo og omegn

  • av
Hockey i Oslo og omegn

Man kan si hva man vil om mye sport i Norge, men det er uten tvil veldig mye sport som skjer i Oslo og i nærområdet rundt byen. Så er det også med Ishockey. Det er mange klubber som har sin tilhørighet i området rundt byen. Vålerenga, Manglerud Star, Lørenskog og Frisk Asker bare for å nevne noen av de beste lagene. Men det har vært flere lag i umiddelbar nærhet til hovedstaden vår. Og det er kanskje ikke så rart siden det er der det meste er best utbygd. Men heldigvis så gror det stadig andre steder i landet også – så også med Ishockeyen. Selv på damesiden finnes det to ishockey lag i Oslo.

Damer

To av de fem lagene som finnes i Norge i dag befinner seg i Oslo. Vålerenga og Jordal kvinner spiller ishockey i serien for damer i Norge. Jordal Ishockey er mest kjent for sin damehockey, men de har også et herrelag og ett kjelkehockey lag. Men på dame eller kvinnesiden har de flere aldersbestemte lag også helt fra 7 år og oppover. Vålerenga er det andre laget i hovedstadsområdet som har kvinnehockey. Begge disse lagene spiller i Kvinner Elite og spiller vanlig seriespill gjennom en sesong. Vinneren av seriespillet blir seriemester, mens vinneren av sluttspillet kan kalle seg Norgesmester. Her vanker det også Konge pokal til mesteren.

Herrer

Du tror kanskje ikke det er sant, men dersom man ser på Oslo med litt ekstra brede øyne distriktsmessig så mer enn 15 hockeylag. Tenker jeg meg godt om så har jeg vel hørt om de fleste navnene, men det er flere som jeg ikke har direkte forbundet med ishockey om ikke navnet røper dem. Grüner og Grüner 2 er to av de lagene jeg ikke kjenner til overhodet. Men de spiller i norsk første divisjon og norsk annen divisjon. En av grunnene til at man ikke kjenner til disse navnene er jo at de har tidligere hatt andre navn og har blitt slått sammen flere lag. Noen har beholdt navnene, mens andre igjen har kommet opp med nye navn. Forløper til disse to er for eksempel B.14 og sportsklubben Strong. Klubben er totalt over 100 år gammel. Ett norgesmesterskap i Ishockey har de faktisk også. I 1948 vant Sportsklubben Strong seriespillet og ble med det Norgesmestere.

Flere lag

Andre navn som ikke er så kjente er Prinsdalens Wheels, Ringerike Panthers, Skedsmo, Nes og Ski Icehawks. Jeg vet godt at jeg begynner å bevege meg ganske mange kilometer ut fra Oslo med noen av disse men jeg skal heller ta den «kjeften» jeg måtte få for å kalle de for Oslo og omegn lag.

Ringerike har gjort det meget bra de siste to sesongene med henholdsvis tredje og andre plass. Og skal etter kvalifiserings spill spille i GET ligaen kommende sesong 2018/2019. Spennende med litt nye lag som kommer opp. Det tror jeg er godt for sporten å få nye ansikter inn i toppen. Aldri feil å få mer bredde inn i en sport!