Hall of Fame for Ishockey

  • av
Hall of Fame for Ishockey

I alle situasjoner skal det hedres folk. Så er det også innen ishockey. Mange har selvfølgelig blitt hedret og æret lokalt der de kommer fra. Og selvfølgelig der de har utført det de hedres for. I denne sammenhengen på ishockey banen. Men innen ishockey har de også kommet så langt at de har sin egen Hall of Fame. Den befinner seg som et æresgalleri eller et museum i Hockeyhovedstaden i verden – nemlig Toronto i Canada.

Hall of Fame

Dessverre så finnes det ingen norske ishockey spillere som er innlemmet i Hall of Fame. I hvert fall ikke enda. Men vi får jo håpe at vi også skal bli representert i denne ærefulle samlingen av ishockey spillere. Men det er nok langt dit selvfølgelig. Mye på grunn av at vi kun har en liten serie her i landet og ikke helproff serie som mange av de store landene har. Men selv om det for det meste er Canadiske og amerikanske spillere som er tildelt denne æresbevisningen, så finnes det noen få skandinaviske spillere som har kommet inn i varmen. For de som ikke er helt klar over hva Hall of Fame er, så er det en æresbevisning som deles ut til spillere som har utmerket seg spesielt gjennom lengre tid. Hockey Hall of Fame ble først startet på begynnelsen av 1940 tallet. Men det tok noen år før de første ble tildelt denne æresbevisningen. Den som står som gründer av denne er Mister James T. Sutherland. Galleriet hadde ikke noe fast tilhold sted de første årene, men har med tiden fått fast tilhold i Toronto I Canada.

Skandinavia

Fire svenske spillere og to finske spillere. De seks er; Börje Salming, Niclas Linström, Peter Forsberg, Mats Sundin, Teemu Selänne og Jari Kurri. Den første var Börje Salming som ble innlemmet i 1996, mens Teemu Selänne fikk adgang så sent som i fjor.

Spillere i Hall of Fame

I 1945 ble de første spillerne tildelt denne æresbevisningen. Men siden den gangen har det blitt nesten 300 spillere som har fått denne, samt en del «spillere på sidelinjen». Da mener jeg personer som er med og til stor hjelp for at hockey skal fungere som den skal. Selv om sporten foregår ute på banene, så er det mye som skjer i kulissene også i denne sporten. Og der er det mange ildsjeler som absolutt fortjener slike utmerkelser. Jeg kunne jo ha listet opp alle som har fått denne tildelingen selvfølgelig, men det vill jo bare blitt en liste som kan leses flere andre steder på internett. En av stedene du kan lese denne listen er ved å klikke på linken her.